3. sjednica upravnog odbora Šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije

3. sjednica upravnog odbora Šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije održana je 06.12. s početkom u 11 sati, u Splitu, Šahovski dom, Šimićeva 54.

Prisutni članovi upravnog odbora: Ivica Brkić, Božo Mišković, Davor Perić, Vladimir Cvetnić, Ivo Popović, Zvonimir Čalija, Ilija Knezović i tajnik Stjepan Gudelj.

Predsjednik šahovskog saveza županije Splitsko-dalmatinske gosp. Ivica Brkić otvorio je sjednicu upravnog odbora, pozdravio prisutne članove, utvrdio da su prisutni svi članovi upravnog odbora, te konstatirao da upravni odbor može odlučivati i pravovaljano donositi odluke.

Predsjednik ŠSŽSD je predložio sljedeći dnevni red:

1) Brzopotezno otvoreno prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije za 2015.g.
– Božićni Blic u Splitu 2015

2) Pojedinačno kadetsko prvenstvo županije Splitsko-dalmatinske

3) Plan rada za 2016.g.

4) Razno

Dnevni red je usvojen jednoglasno.

Ad 1)
Iznešeni su prijedlozi vezano za satnicu turnira kao i dogovor oko upisnine i visine nagradnog fonda. Raspis turnira će biti objavljen na stranici Saveza.
Ad 2)
Odlučeno je da će svi kadeti nastupiti u jednom turniru a pehari i medalje će biti podijeljene u četiri kategorije. Tempo igre će biti 30min s dodatkom od 30sec po odigranom potezu.
Vladimir Cvetnić je iznio pred Odbor činjenicu da su djeca u istočnim zemljama, posebno u Rusiji, trenirana da već od malena igraju na duži tempo. Kada usvoje tu naviku od malena, puno lakše izrastaju u kvalitetne igrače. Za iduću godinu predložio je da se poveća tempo igre na 90min + 30sec.
Ilija Knezović je kao alternativu predložio da se prvi turnir igra kao kvalifikacijski (tempo 30min + 30sec) te da se prvih 16 plasiranih sastane u drugom turniru koji bi se igrao na duži tempo od 90min + 30sec.
Ad 3)
Usvojen je prijedlog da se simultanka sa velemajstorom Ivanom Žajom održi u kolovozu ili rujnu 2016.g. po mogućnosti na splitskim Bačvicama ili na nekom drugom prikladnom mjestu.
Dogovoreno je da će naš županijski šahovski savez i po četvrti put dati svoju ponudu u Hrvatski šahovski savez za organizaciju državnog kadetskog prvenstva za 2016. godinu, a dali će i dobiti organizaciju odlučit će upravni odbor HŠS.

Vezano za organizaciju Županijskog kupa za 2016. godinu, konstatirano je da 4 kluba: Š.k. Brda, Š.k. Petar Sedlar-Pepe, Š.k, Solin-Cemex, članovi 1A lige, te Š.k. Mornar , član 1B lige, obvezni su direktno nastupiti u finalu kupa Hrvatske.
Ostalim klubovima uputit će se cirkularni email sa dvije opcije igranja županijskog kupa, te će se klubovi izjasniti za koju su opciju.
Opcije su slijedeće: igranje kupa za vikend, tempo igre 30 min+30 sec, rejtingiranje za nacionalni rejting, ili igranje švicarac u pet kola (dva vikenda), tempo igre 90 min. + 30 sec., rejtingira se za ELO i nacionalni rejting. Prijedlog je da kotizacija za nastup u županijskom kupu iznosi 400 kuna po klubu, (100 kuna po igraču).

Plan rada i organizacija turnira za 2016. godinu jednoglasno je usvojen:

  • 05.- 13. ožujka 2016. godine prvenstvo županije Splitsko-dalmatinske
  • 02.- 03. travnja 2016. godine održavanje županijskog kupa,
    (ako je opcija tempo igre 30 min.+30sec.)
  • 01.- 02.- 03. travnja, te 09.-10. travnja 2016. godine
    (ako je opcija tempo igre 90 min.+30sec., švicarac 5 kola.)
  • mjesec kolovoz ili rujan 2016. godine, simultanka sa velemajstorom Ivanom Žajom
  • 20. – 26.lipnja 2016. godine, organizacija Državnog kadetskog prvenstva
    (ako odlukom upravnog odbora HŠS organizaciju navedenog državnog kadetskog prvenstva dobije naš županijski šahovski savez).
  • 17. – 18. prosinca 2016. godine, kadetsko prvenstvo županije
  • 27. prosinca 2016. godine, otvoreno brzopotezno prvenstvo županije.

Predloženi datumi su podložni promjenama u slučaju preklapanja sa drugim natjecanjima.
Ad 4)
Dan je prijedlog vezano za suđenje u Ligama; da se ukupna suma potrebna za suđenje obračuna i isplati odmah, prije početka Liga.
Prijedlog je da Povjerenik zbroji ukupan broj mečeva i sudaca koji su za to potrebni te da na temelju tih podataka knjigovodstvo izvrši točan obračun. Podaci bi bili dostavljeni klubovima za uplatu prije početka igranja Lige.
Predsjednik je zaključio sjednicu u 12h 30min.
Zapisničar: Stjepan Gudelj