Dojmovi sa turnira 14. memorijalni turnir Petar Žaja

Članak je napisao mk Damir Mravunac te ga kao takvog prenosim u cijelosti.

14. memorijalni turnir Petar Žaja
Aržano, 12. svibnja 2018.

U lijepom malom mistu Aržano ( na pola puta između Sinja i Imotskog ) vrijedni organizatori priredili su i ove godine tradicionalni šahovski turnir u spomen na hrvatskog branitelja Petra Žaju, poginulog na dubrovačkom ratištu.
Ove godine turnir je okupio dosad najjači sastav, 90 igrača, puno velemajstora i majstora, a i školske omladine…Došli su cugeraši iz Zagreba, Splita, Dubrovnika…svih dijelova Lijepe naše, ali i iz BIH, Crne Gore…
Posebno lijepo bilo je svečano otvaranje turnira i nastup dječjeg zbora OŠ Josip Jović iz Aržana, koji je izveo više pjesama.
Igrao se Švicarac 9 kola, tempom 10 min + 5 sek po igraču. Nakon mnogo uzbudljivih partija i borbi na 64 polja, te mnogo iznenađujućih rezultata, potpuno zasluženo pobjednikom je postao “domaći ” šahist vm Ivan Žaja, bratić pokojnog Petra. Organizatori su osigurali i bogat nagradni fond ( najveći u Hrvatskoj ) te su osim onih najboljih i drugi mnogi šahisti osvojili nagrade u raznim kategorijama. U pauzi turnira priređen je i odličan domjenak s izvrsnim jelima,
a cijelo vrijeme turnira moglo se dobiti raznih pića i kave.
Svi učesnici bili su oduševljeni organizacijom, nagradama i uvjetima na turniru, tako da se slijedeće godine može očekivati i više od 100 šahista…!

Gens una sumus
mk Damir Mravunac

Rezultati
http://chess-results.com/tnr353185.aspx?lan=13&art=1&rd=9

Fotke s turnira i oko turnira
https://photos.app.goo.gl/CYTtDAanT3kemo9v1