Posjet ŠK Pučišće na otoku Braču

Dana 17.08.2018. vodstvo šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa predsjednikom gosp. Ivicom Brkićem bilo je u posjetu šahistima na otoku Braču, točnije  među ostalim posjetili su i novosnovani  šahovski klub “Pučišće” iz Pučišca. U ime domaćina goste je dočekao predsjednik šahovskog kluba “Pučišće” gosp. Anton Matkovic.
Tom prigodom u centru mjesta u župnom dvoru, održana je i simultanka na 18 ploča, koju je sa kadetima istoimenog šahovskog kluba, te sa još nekoliko odraslih šahista odigrao međunarodni majstor Branimir Jukic iz Osijeka, koji je ujedno i njihov sumještan, obzirom da u istom mjestu posjeduje svoj apartman. Rezultat simultanke je bio 18 : 0 u korist Jukica, šta se bas nije dopalo domaćinima, pa su obecali da će dogodine biti puno bolji.
Vodstvo županijskog šahovskog saveza, posjetilo je prostorije šahovskog kluba “Pučišće”, upoznalo se sa načinom rada u klubu, planovima koje ovaj šahovski klub ima vezano za službena natjecanja u 2019. godini. Domaćini su izvjestili svoje goste iz županijskog saveza, da se oni za sada, namjeravaju natjecati u kadetskim ligama,  naglasili su da se šahovska poduka  za djecu provodi i u mjestima Pražnica i Humac, tako da gotovo sve zajedno imaju više od 40 djece koja su zainteresirana za igranje šaha.
Dogovoreno je da ce šahovski klub “Pučišće” što skorije uputiti svu potrebnu dokumentaciju županijskom šahovskom savezu uz zamolbu za primanje u punopravno članstvo, a po prijemu u članstvo SDŽ, proslijedit ce se zahtjev za članstvo i HŠS. Predsjednik šahovskog saveza splitsko-dalmatinske županije  gosp. Ivica Brkić obećao je adekvatnu potporu u radu novosnovanog kluba “Pučišce”, vezano za doniranje određenih šahovskih rekvizita, kao i svekoliku drugu pomoc i suradnju u promicanju šaha i šahovske igre na podrucju Splitsko- dalmatinske županije.
Domaćini su za svoje goste na kraju pripremili i lijepi domjenak, te su svi skupa uživali u prijateljskom druženju.

Slike sa susreta možete pogletati u Galeriji.