Odigrana je simultanaka sa velemajstorom Ivanom Žajom

U nedjelju 30.10.2016. godine u hotelu “Zagreb” u Duilovu održana je simultanka sa velemajstorom  Ivanom Žajom, te je tako poslije predhodno održani simultanki sa velemajstorima Ivanom i Antom Šarićem, došao na red i treći velemajstor iz naše županije Ivan Žaja.

Na otvaranju simultanke predsjednik šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije gosp. Ivica Brkić pozdravio je sve nazočne, te svim sudionicima simultanke zaželio puno sreće i uspjeha.

Simultanka se igrala na 18 ploča, te su partije bile interesantne, a neke napete i neizvjesne  do samog kraja. Na kraju naš velemajstor Ivan Žaja ostvario je 14 pobjeda i 4 remija, te je ukupni rezultat u osvojenim bodovima  bio 16 : 2 u korist velemajstora Ivana Žaje.

Na simultanki sa velemajstorm Ivanom Žajom igrali su: Ivica Brkić, Božo Mišković, Branko Šarić, Mijo Perić, Franino Andromak, Krešo Andromak, Ilija Knezović, Maras Ante, Borna Čotić, Marko Barić, Nina Belinić, Đuro Miličić, Stanko Rakuljić, Ante Klarić, Mateo Jurić, Josip Mamić, Zvonimir Bakmaz i Stipe Knezović.

Remi su ostvarili: Maras Ante, Mišković Božo, Barić Marko  i  Belinić Nina, ostali su nažalost izgubili.

Zahvaljujemo se igračima i ostalim prijateljima šaha koji su nam pomogli uveličati ovaj šahovski događaj.

Slike možete pogledati u galeriji.