Odigrana šahovska simultanka na Modrom jezeru

U subotu je na samom ulazu u Modro jezero odigrana šahovska simultanka koju je odigrao Velemajstor Mladen Palac protiv 26 protivnika. Palac je izjavio da je imao mnogo teških protivnika i da je uložio najveći napor da bi rezultat bio za njega povoljan. 24 pobjede i 2 remija koja su zasluženo dobila dvojica vrijednih šahista, Marko Milas iz ŠK Imota i Stipe Poljak iz ŠK Petar Žaja.

“Ovim putem želim zahvaliti na dolasku šahista, iz Međugorja, Čitluka , Glavica, Sinja, Makarske i naravno naših Imoćana, na ovo prekrasno mjesto sa najljepšim ugođajem na svijetu. Zahvaljujem na dolasku i podršci predsjedniku HŠS gospodinu Ivici Brkiću, predsjedniku HUŠS gospodinu Vladimiru Cvetniću i povjereniku za kup HR gospodinu Boži Miškoviću. Zahvaljujemo i na podršci gospodinu Mati Lasiću načelniku Općine Proložac koji je bio domaćin 1. otvorenog rapid prvenstva županije. Sretni smo što je ova simultanka dovela mnoštvo djece i mladih na natjecanje i na bodrenje, a to je dokaz da je šah zaživio u Imotskoj krajini. Ovim putem pozivamo sve šahiste da nam se pridruže 16. srpnja u simultanki s Ivanom Šarićem u Zagvozdu”, riječi su Ilije Knezovića iz ŠK Petar Žaja.  

„Događaj je prekrasan i iznad očekivanog“ izjava je Luke Kolovrata predsjednika turističke zajednice Imota, koji je zahvalio svima na dolasku i organizaciji na ovakvom događaju. 

Što reći o Velemajstoru Mladenu Palcu?  

Čovjek je 3 puta bio prvak Hrvatske, osvojio 2 zlatne medalje za reprezentaciju Hrvatske, 3 mjesto na pojedinačnom prvenstvu Europe i osvojio brojne međunarodne turnire. Dopredsjednik je HŠS-a i još  uvijek reprezentativac.