2. sjednica Izvršnog odbora Šahovskog saveza županije Splitsko-dalmatinske

ŠAHOVSKI SAVEZ ŽUPANIJE Splitsko-Dalmatinske
Šimićeva 54 SPLIT

U Splitu 03.03.2013. 10.00 sati.

2 .sjednica Izvršnog odmora
Šahovskog saveza županije Splitsko- Dalmatinske

Prisutni članovi Izvršnog odbora: Božo Mišković, Ivo Knezović; Vladimir Cvetnić, Ivica Brkić, Silvestar Krka
Sjednici se nisu odazvali: Tihomir Buzančić i Željko Sikirica

Predsjednik je napomenuo da je pozvao sve članove Izvršnog odbora, i utvrdio da je prisutno pet članova Izvršnog odbora od sedam koliko ih po Statutu ŠSŽSD članka 28. treba imati. Predsjednik konstatira da članovi Izvršnog odbora koji danas nisu prisutni, nisu mu se ni javili i da ne zna razlog njihova nedolaska na današnju sjednicu.
Kako cbd products Statutu Šahovskog saveza, članka 30. Izvršni odbor može pravovaljano odlučivati ako je na sjednici prisutna većina njegovih članova ,predsjednik je pročitao i predložio dnevni red

DNEVNI RED:
1.Izbor Tajnika Šahovskog saveza županije Splitsko- Dalmatinske
2.Prvenstvo županije Splitsko-Dalmatinske
3.Kup županije Splitsko-dalmatinske
4. Kadetsko državno prvenstvo u lipnju 2013 godine i ostala državna prvenstva
5. Izrada internet stranica ŠSŽSD
6. Razno

Ad1. Predsjednik je za tajnika Šahovskog saveza županije Splitsko- Dalmatinske predložio gosp. Ivu Popovića (Šk. Omiš) i obrazložio svoj prijedlog.
Izvršni odbor je jednoglasno usvojio ovaj prijedlog.

Ad2. Predsjednik je naglasio da je napravljen raspis za Prvenstvo županije Splitsko-dalmatinske kako je najavljeno na Skupštini 16.02 2013.u vremenu od 16.03.2013 – 24.03.2013. godine. Za riječ se javio Vladimir Cvetnić i istaknuo da je zbog gustih termina takmičenja u ligama , te zbog obaveze rejtingiranja turnira za FIDE rejting listu i prijave koja se mora napraviti mjesec dana ranije, te zbog neopozive ostavke predsjednika ŠSŽSD gosp. Tihomira Buzančića od 16 siječnja 2013. Zamjenik predsjednika gosp. Brkić Ivica me je zamolio da prijavim prvenstvo u datum terminu . U prijavi su navedeni svi relevantni podaci koji se traže (Vrijeme, mjesto igranja, direktor turnira i suci) . Po izboru novog Predsjednika županijskog saveza gosp. Mišković Božo on je odmah po izboru objavio raspis prvenstva županije Splitsko – Dalmatinske u šahu.
Izvršni odbor je jednoglasno usvojio ovo izvješće.

Ad3. Gosp.Ivica Brkić predlaže da se Kup Županije Splitsko-Dalmatinske u šahu mora odigrati. Prijedlog gosp. Vladimira Cvetnića je da se postigne dogovor svih klubova i da igranje kupa postane tradicija.
Svi članovi Izvršnog odbora su jednoglasno prihvatili ovaj prijedlog, te se Predsjednik HŠSŽSD obvezuje da kontaktira sve klubove i da se zbog kratkih rokova dogovore uvjeti igranja kupa.

Ad4. Predsjednik županijskog saveza Božo Mišković predlaže da se ŠSŽSD kandidira za organizaciju Kadetskog prvenstva Hrvatske za 2013 godinu. Dopredsjednik saveza Ivica Brkić se slaže s predsjednikom i naglašava da će se potruditi da mi dobijemo organizaciju. Svi članovi Izvršnog odbora su dali jednoglasnu podršku ovom prijedlogu.
Ovlašćuju se Predsjednik i dva do predsjednika u izradi ponude za organizaciju Kadetskog prvenstva Hrvatske za 2013 godinu. Te da se ta ponuda pošalje HŠS u traženom roku.

Ad5. Predsjednik predlaže da se što prije izrade internet stranice ŠSŽSD. Nakon rasprave svih članova Izvršnog odbora prijedlog jer jednoglasno prihvaćen, te se predsjednik obvezuje da objavi sve potrebne radnje kako bi stranica bila čim prije u upotrebi.

Ad6.
– Prijedlog predsjednika i Vladimira Cvetnića je da se na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora uvrsti točka dnevnog reda po nazivom Statut kako bi se do skupštine provela javna rasprava i mogle napraviti dopune i izmjene samog Statuta.
Izvršni odbor je jednoglasno usvojio ovaj prijedlog.
– Odluka Skupštine ŠSŽSD od.16.02 2013. je da bivši predsjednik gosp. Tihomir Buzančić dostavi financijsko izvješće o radu ŠSŽSD za 2012 godinu IO ŠSŽSD. Nakon rasprave Izvršni odbor je jednoglasno donio odluku da predsjednik Božo Mišković , kontaktira bivšeg predsjednika i da ga zamoli da mu dostavi izvješće kako bi se mogle vidjeti obveze i potraživanja ŠSŽSD .
U slučaju odbijanja davanja traženog Izvješća , neka Predsjednik pošalje dopis pismenim putem i o svemu obavijesti IO na sljedećoj sjednici.

– Prijedlog gospodina Silvestera Krke je da se nađe kutak za dokumentaciju kao i da na svakoj sjednici prva točka dnevnog reda bude izvještaj predsjednika o radu od prethodne sjednice, je jednoglasno prihvaćen.
– Predsjednik je naglasio da je preuzeo od bivšeg predsjednika: ( pečat i dokumentaciju 17.03.2013. godine bez računa i financijskog izvješća) bez zapisnika o primopredaji
– 20. 03. 2013. je bivši predsjednik putem sms poruke tražio da mu vrati što je predsjednik odbio.
– Predsjednik dalje navodi da nije još dobio službeno rješenje od državne uprave, kao osoba za ovlaštenje i zastupanje ali navodi da se nada svaki dan da navedeno rješenje treba dobiti. Svi članovi Izvršnog odbora su jednoglasno prihvatili način rada predsjednika Bože Miškovića i iskazali podršku u daljnjem radu.
– jednoglasno je donesena odluka da predsjednik ŠSŽSD može samostalno u slučaju hitnosti donositi odluke , koje će na prvom sastanku Izvršnog odbora objasniti.

Predsjednik je zaključio sastanak u 11 sati i 30 minuta.
Zapisničar: Ivo Popović