1. sjednica upravnog odbora Šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije za 2016.g.

1. sjednica upravnog odbora Šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije održana je 31.03.2016. s početkom u 18.30 sati, u Splitu, Šahovski dom, Šimićeva 54.

Prisutni članovi upravnog odbora: Ivica Brkić, Božo Mišković, Vladimir Cvetnić, Ivo Popović, Zvonimir Čalija, Ilija Knezović i tajnik Stjepan Gudelj.

Predsjednik šahovskog saveza županije Splitsko-dalmatinske gosp. Ivica Brkić otvorio je sjednicu upravnog odbora, pozdravio prisutne članove, utvrdio prisutne članove upravnog odbora, te konstatirao da upravni odbor može odlučivati i pravovaljano donositi odluke.

Predsjednik ŠSŽSD je predložio sljedeći dnevni red:

1) Izvješće sa turnira Prvenstvo županije splitsko dalmatinske

2) Županijski Kup

3) Pripreme za državno prvenstvo kadeta i kadetkinja

4) Termin redovne skupštine

5) Razno

Dnevni red je usvojen jednoglasno.

Ad 1)
Izvješće sa turnira je prezentirao direktor turnira, Božo Mišković. Posebno se zahvalio sudcima i predsjedniku. Upozorio je na opadanje broja igrača turnira tijekom godina. Pretpostavlja se da je problem u dosta visokoj kotizaciji koju klubovi nisu u mogućnosti platiti te je tako ostavljeno svakom igraču ponaosob da plati svoju kotizaciju. Iznio je svoj ogled na nagrade, te fer i sportsku borbu tijekom turnira.
Izvješće je jednoglasno usvojeno.

Ad 2)
Vezano za organizaciju Županijskog kupa za 2016. godinu, konstatirano je da 4 kluba: Š.k. Brda, Š.k. Petar Sedlar-Pepe, Š.k, Solin-Cemex i  Š.k. Mornar, obvezni su direktno nastupiti u finalu kupa Hrvatske.
Ostalim klubovima upućen je cirkularni email sa raspisom. Raspis se može preuzeti i na stranici ŠSŽSD.

Ad 3)
Državno prvenstvo kadeta i kadetkinja će se održati u Hotelu Medena 20.-26.06.2016.g. Ovo je četvrto po redu prvenstvo kadeta koje se održava u našoj županiji. Dogovoreno je da će Božo Mišković voditi prijave. Božo Mišković je iznio da već ima iskustva u organiziranju ovako velikih događaja te da dobro pozna hotel Medenu, surađivao je s njima već do sada. Obvezao se da će uzeti godišnji odmor i odraditi posao profesionalno.

Ad 4)
Za termin redovne izvještajne skupštine određen je datum 22.05. nedjelja s početkom u 11h. Potrebno je obavijestiti sve klubove i staviti 15 dana ranije Obavijest na stranice ŠSŽSD.

Ad Razno)
Donesena je odluka da će na izbornoj skupštini HŠS, ŠSŽSD podržati kandidata Branimira Jukića za predsjednika HŠS.

Što se tiče honorara za Lige, odlučeno je da će povjerenik Mate Ribićić napraviti popis suđenja te ga dostaviti Ivi Popoviću. Ivo Popović će izračunati ukupnu sumu (sa porezom i prirezom) potrebnu za honorare sudaca koju ćemo poslati klubovima da izvrše uplate prije početka igranja Lige.

 

Predsjednik je zaključio sjednicu u 19h 30min.
Zapisničar: Stjepan Gudelj